Sunday, May 13, 2012

Op naar Madrid!


Vrijdag heb ik Genk achter me gelaten en vertrok in naar Mechelen waar ik samen met Ivo de lange trip naar Madrid zou starten. Het eerste deel van de trip tot Parijs zou in het gezelschap zijn van Nelson, hij ging zijn ouders bezoeken tijdens het weekend.

Het zou een lange trip van ongeveer 1650km worden door Frankrijk uit. We hebben wat tijd verloren in Parijs door de logische files daar. Maar Nelson zijn ervaren franse rijkunsten hebben ons zonder kleerscheuren door het verkeer kunnen leiden.

Eenmaal uit Parijs de weg lag open en konden we eens doorrijden met wat goede roadtrip muziek en Ivo achter het stuur. Hoe dichter we kwamen hoe meer de temperatuur steeg, een goed teken dus! :)

Uitgezonderd van een dood ree dat we overreden hebben tegen 100km/h (gelukkig zonder schade aan de auto) hebben we geen problemen gehad. We hebben twee stops gemaakt in Biarritz en St Sebastian om wat frisse zeelucht in te ademen en om het strand eens te zien voor de verandering.

Het laatste deel van de rit heb ik het stuur overgenomen gezien Ivo de eerste 1400km bijna volledig had gereden. Maar hij was wat te moe erna om verder te rijden. Na wat leuke bochtige wegen in de bergen arriveerden we in Madrid vroeg in de ochtend. De feestneuzen waren nog druk bezig met plezier te hebben en dronken over de kant van de weg te kruipen.

Maar dan begon het, ons appartement...het zou geregeld moeten geweest zijn maar de leuke mensen van CAE Madrid hebben ons nooit iets bevestigd, zelfs niet na verschillende mails om het te vragen. En de 24 op 24 receptie bleek toch niet zo 24 op 24 open te zijn. Pas om 10h zou er iemand zijn dus zat er niks anders op dan de tijd wat te doden voor 25h.
Slapen in de auto langs de weg ging niet echt dus hebben we maar besloten om wat ontbijt te zoeken.

Er was natuurlijk niet echt iets open om 8h 's ochtends dus zijn we maar naar de luchthaven gegaan. Daar is altijd wel iets open om te eten. Het lot had beslist dat we een mooi gezond en voedzame big mac menu in de McDo gingen eten. Na bijna 24h wakker geweest te zijn was dit hetgeen we nodig hadden om een beetje op ons positieven te komen.

Om 10h15 ging de receptie eindelijk open en met een vrouw die 4 woorden engels kon en een telefoontje naar Begona kregen we ons appartement eindelijk geregeld. Het moment dat we binnenkwamen wisten Ivo en ik al dat dit niet ging gaan. Het was veel te klein om met 3 mensen voor 5 weken in te leven. We moesten toch wachten op Yannick dus we hebben daar maar even gelegen voor een uurtje.

Nadat we Yannick opgepikt hadden van de luchthaven zijn we terug gegaan en begonnen met zoeken naar een oplossing. Na wat discussie en bekijken van opties hebben we uiteindelijk besloten een ander appartement te zoeken dat wat groter was en nog steeds in de buurt lag. We hebben eentje gevonden en kunnen regelen dat we onze waarborg terug kregen van ons eerste appartement.

Nu hebben we een plek groot genoeg voor ons drie en kunnen we onze uitdagende weken beginnen.

Het is zondagmorgen nu en we zijn wakker aan het worden en een beetje aan het uitzoeken wat we gaan doen vandaag. Het weer is wel mooi genoeg met meestal zonnig weer en temperaturen rond de 30 graden, herinneringen van Arizona beginnen terug te komen.

De volgende post zal ergens volgende week zijn als ik wat tijd over heb. Ik spreek jullie later nog wel en probeer niet te bevriezen in Belgie ondertussen!

No comments:

Post a Comment